POVESTEA NOASTRA

Buna ziua, ma numesc GHETU ILIE, tata al unui baiat de 23 ani, GHETU IOAN EDUARDO (poza), student ultimul an al Facultatii Danubius din Galati, sectia ASE-TURISM si angajat-colaborator al Teatrului Muzical Galati, el fiind absolvent al Liceului de muzica si arte “Dimitrie Cuclin” Galati. Am sa va relatez pe scurt o mica” poveste”(daca se poate numi asa) care..,din pacate ne-a schimbat total cursul vietii familiei noastre incepand din luna Iulie a acestui an.

   EDUARDO, fiul nostru (ILIE si CARMEN), a fost si este dintotdeauna un copil model, ascultator, tenace si bun la invatatura, iubitor de oameni, sociabil, religios si mai ales mare sustinator al monarhiei, fiind un exemplu… chiar colegilor lui. Noi, parintii am cautat sa ii dam o educatie civica cat mai aleasa si corecta.

   Iata ca intr-o buna zi  respectiv 24.07.2015, cand a facut o scanare de tip CT, totul incepe sa se naruie, odata cu aflarea unui diagnostic al lui EDUARDO, care ne-a incremenit pe toti, era vorba despre un Cancer abdominal. De fapt alerta a inceput cand el de cateva luni acuza o burtica putin mai proieminenta, pt care mergea la sala pentru a o diminua, boala fiind total asimptomatica. Mici simptome, pentru care am mers la ecograf si CT a fost pentru ca avea deranj intestinal. Astfel i-a fost depistata o tumora de 14,5 cm/80 cm in zona neoperabila. Imediat am plecat la Spitalul Fundeni la Dr. Mihnea Ionescu pentru un consult, astfel a fost programat pentru biopsie initial “laparascopic” dar pana la urma s-a luat decizia unei incizii de cca 13-15 cm pentru a vedea si a lua proba de peste tot. Astfel initial  biopsia a dat diagnosticul de TUMORA NEUROENDOCRINA BINE DIFERENTIATA SI MULTIPLE METASTAZE IN PELVIS,nefiind afectate alte organe. Trasnetul cel mai mare a venit de la rezultatul imunohistochimic care sustine diagnosticul  de… TUMORA DESMOPLASTICA CU CELULE MICI ROTUNDE(DSRCT), fiind practic al 4-lea caz cunoscut in Romania si cca 12-15 cazuri pe an la nivel mondial  si cateva sute de cazuri cunoscute in literatura de specialitate. Practic este un sarcom de tesuturi moi,extrem de agresiv si care se refera la tineri de culoare caucaziana pana in 30 de ani si cu un prognostic destul de rezervat..,dar sunt si supravetuitori care ne incurajeaza practic sa nu abandonam lupta.

Astfel am trecut la Sectia Oncologie Fundeni, unde am avut si mai avem medicul curant Dna Dr Croitoru si care in a doua jumatate a lunii August i-a administrat deja prima “runda” de citostatice. Nefiind un diagnostic care poate fi curat cu molecule tinta, cat mai aproape de tinta bolii i se administreaza practic citostatice la modul general, dar probabil destul de eficiente.

La sfarsitul lunii August o cunostinta din Italia ne-a indrumat sa facem tratamentul in Italia, la Clinica Humanitas din Milano, unde cunosteam niste cazuri cu sarcoame vindecabile. Astfel la inceputul lunii Septembrie ne-am prezentat la Spitalul Humanitas Milano. Tin sa mentionez ca am facut tot posibilul si am obtinut cu greu o rezidenta pentru copil pt. a beneficia de asigurare italiana. Asta si cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Astfel sa facut o noua reevaluare..,dar din pacate s-a sustinut acelasi diagnostic.

  Am facut o noua sedinta (fiind la 21 de zile) de chimioterapie, fiind  mai diferita decat cea de la Fundeni si mult mai responsabila. Asta ne-a incurajat sa ramanem in continuare acolo. Initial scopul este de a face 8-10-12 sedinte de chimioterapie, pentru ca tumoara sa intre in remisie 60/70% ,dupa care se pune problema chirurgiei cu o metoda mai noua numita HIPEC, care oricum nu este posibila in Romania, poate aici in Italia, Freiburg,Regesburg- Germania si cea mai buna si cu MARI REZULTATE in aceasta boala Spitalul MD ANDERSON-HOUSTON TEXAS-US, unde sunt si echipe de medici foarte competenti in aceasta boala. Aici ..si nu numai aici ..din pacate numai pentru o evaluare trebuie un depozit de minim 30 000$, nu mai spun de tratamente si operatii,care s-ar parea ca sar de 200.000$. Din pacate traim ..inca intens pe Terra epoca banului,umanitarismul fiind pe planul doi. Aceste sume depasesc cu mult posibilitatile noastre financiare, bugetul nostru. Avem casa din Galati..,unde locuim, care am scos-o la vanzare dar nu sunt cumparatori si ofertanti..,din pacate. Acum abia..,abia.. sustinem cheltuielile de la Milano care ne costa in jur de 1500-2000e/luna, unde este EDUARDO, CARMEN(SOTIA) SI JULIA (PRIETENA LUI) si nici aceasta cheltuiala nu stim cat o sa o putem sustine. Eu am ramas in tara, fiind functionar public (consilier local) la Primaria din Galati, cu un mic salariu de bugetar.

   In alta ordine de idei povestea fiului meu IOAN EDUARDO GHETU este up-datata. A facut un tratament de 10 sedinte de chimioterapie in Italia I.C.HUMANITAS Milano,din pacate ultimele chimioterapii nu au mai raspuns la tratament si inca nu este eligibil pentru interventie chirurgicala. A venit acasa in Romania si face un tratament cu un citostatic oral(Votrient-Pazopanib,pret 13.000 lei lunar) asa..,de mentenanta. Din punct de vedere medical pericolul nu a trecut. Face un tratament naturist strict si un regim adaptabil. Suntem in grupuri de rugaciune atat in ortodoxie cat si in alte confesiuni clasice. Starea lui este relativ ameliorata si face sedinte de deblocari energetice si psihoterapeutice. Asteptam un miracol ,asa cum sa mai intamplat pe mapamond..,in Romania si in multe colturi ale lumii.

Cu tarie spun ca Dumnezeu exista ,fara putinta de tagada si suntem siguri ca va face un miracol.

   Din punct de vedere al „sfintei medicine” ,mai facem un CT la sfarsitul lunii Septembrie sa vedem starea si daca devine eligibil pentru interventie. Am trimis in in Germania fisele lui medicale la un centru de cercetari daca poate deveni eligibil pentru un vaccin revolutionar care costa in jur de 5000e o doza,care se refera la implantarea informationala a unor celule,prelevate de la pacient si reintroduse in organism si care au rolul de a depista celule canceroase si de a le distruge. Cazurile in speta se refera la un tratament de cel putin 15-20 de doze. In fine..,ce sa mai zic ?!! Diagnosticul este unul foarte rar ,din pacate cu rezultate si pronosticuri rezervate. Speram sa fie eligibil pentru acest tratament zicem noi..revolutionar.

  Cat despre partea financiara, fara a ne victimiza, stam destul de slab,fara a mai pune la socoteala medicamentele clasice si cele naturiste care trebuiesc luate lunar ..si nu foarte ieftin. Cu ajutorul meu si a pretenei lui si inca doi fosti colegi de la Teatrul Muzical Galati ,am infiintat o Asociatie umanitara ,intitulata :”OAMENI PENTRU TINE”(OPT-abreviat) unde sunt membru de onoare si incercam in continuare sa strangem fonduri. De altfel asociatia isi propune..,in timp e drept,de a infiinta o clinica de cercetare si diagnosticare,total gratuita ,aici la Galati,asa cum este reteaua de Clinici si spitale „ST. JUDE” din America,unde din pacate nu am putut sa ajungem pentru fiul meu,lista fiind lunga. Mi-am propus ca tot restul vietii mele sa ma dedic acestui project, in afara de celelalte preocupari cotidiene clasice.

   Numai cine  trece prin aceste situatii limita(nu dorim la nimeni..),din pacate..,intelege situatia delicata prin care trecem. Din nefericire ,1/3 din populatia din Romania si se apropie alarmant de ½ ,cad victime acestui flagel de nestavilit,al sec 21,mai mult sau mai putin agravant si cu pronosticuri destul de rezervate. O rusine pentru omenire ..care a pus piciorul pe luna..,sau poate sunt alte interese obscure..?!?

Va multumim pentru intelegere!