Le-am dat de leac! Vaccin impotriva cancerului renal si colorectal

Cercetatorii francezi si englezi pregatesc primul vaccin terapeutic pentru cancerul renal si colorectal, care ar putea ajunge pe piata in 2010.

 In 2006, Oxford Bio Medica facea studii clinice de faza a treia (ultima inainte de a fi aprobat un nou medicament) pentru vaccinul TroVax, utilizat in cancerul renal, iar Sanofi Aventis implementa planul pentru cancerul colorectal, a declarat Natalie Le Bail vicepresedinte la divizia Oncologie clinica si studii clinice internationale din cadrul companiei franceze, la simpozionul privind cercetarea in domeniul oncologic organizat la Paris.

Vaccinul terapeutic ajuta sistemul imunitar sa recunoasca si sa distruga celulele canceroase, de aceea este diferit de celelalte produse oncologice. Fara acest produs, organismul nu deosebeste celula bolnava de cea sanatoasa, au explicat specialistii. Vaccinul va fi utilizat in cancerul renal, de col si de rect, intrucat celulele acestor organe sunt sensibile la produsul terapeutic, a explicat doctorul Le Bail.

In studiile de faza trei privind TroVax sunt inclusi peste o mie de pacienti din diverse tari. Pe langa vaccin, compania franceza mai are in ultima faza de studii inca sase produse, iar alte 12 sunt in stadiile unu si doi.

Cele sase medicamente din studiul de faza trei vor fi folosite impotriva cancerului ovarian, pulmonar, de pancreas si prostata. Un alt produs va fi utilizat pentru a inhiba alimentarea cu sange a tumorii, blocand dezvoltarea acesteia si implicit moartea celulelor maligne.

Potrivit statisticilor aproximativ 10,9 milioane de persoane din toata lumea sunt diagnosticate cu cancer in fiecare an. Formele de cancer cel mai frecvent diagnosticate sunt cel de plamani – 1,35 milioane pe an, de san – 1,15 milioane si cel colorectal – un milion. In fiecare an sunt diagnosticate aproximativ 1,4 milioane de persoane cu cancer pulmonar in toata lumea.

Cancerul este una dintre principalele cauze de mortalitate in lume. In 2007, au murit 7,9 milioane de persoane din cauza acestei boli. Cele mai multe decese sunt provocate de cancerul la plamani, stomac si ficat.

Sursa: stirileprotv.ro