Ne poti ajuta sa ne continuam proiectele si sa ne indeplinim planurile de viitor devenind sponsorul nostru. Daca compania ta are profit si plateste impozit, ne poti sponsoriza, iar suma pe care ne-o oferi se scade direct din impozitul datorat statului.

Sumele donate de companii se scad direct din impozitul pe profit, daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

 • nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat;
 • sunt în limita a 0,3% din cifra de afaceri.

Cheltuielile cu sponsorizarile care depasesc acest barem pot fi înregistrate contabil sub forma de cheltuieli nedeductibile.

Facilitatile cu privire la sponsorizari sunt reglementate prin Art. 21, aliniatul 4, litera p, Codul fiscal.

Poti, astfel, decide cum sa fie folositi o parte din banii pe care altminteri i-ai plati la sfarsit de an catre stat. Ne poti sustine proiectele, iar noi vom avea grija ca fiecare leu sa fie cheltuit cu chibzuinta si responsabilitate, in incercarea de a ajuta pe cei ce in aceasta tara se sting usor usor fara o urma de speranta sau ajutor din partea statului.

FII SPONSOR

Procedeul de sponsorizare este unul simplu:

Pasul 1

Semnam un contract de sponsorizare – poti descarca varianta noastra uzuala de contract folosind butonul de mai jos:

Contract de Sponsorizare

Pasul 2

Pana la sfarsitul anului, compania plateste suma prevazuta in contract printr-o plata obisnuita care va fi înregistrata contabil, la fel ca orice alta cheltuiala. In momentul platii impozitului catre Stat, aceasta suma va fi scazuta din totalul de plata.

Te invitam sa ne cunoastem si sa discutam mai multe despre cine suntem si ce incercam sa realizam.
Iti propunem sa facem stam la o discutie despre proiectul nostru si planurile de viitor ce vor fi posibile numai cu ajutorul tau.

Ne poti gasi oricand:

Email: asociatiaopt@gmail.com/opt@ro-sis.ro
Tel: +40 771 425 180

Iti multumim pentru ajutorul acordat!

Legislatie

Art. 21, aliniatul 4, litera p, Codul fiscal:

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:

  1. 3 la mie din cifra de afaceri;
  2. 20% din impozitul pe profit datorat.

În limitele respective se incadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, in scopul constructiei de localuri, al dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale;

Informatii Utile

Pentru donatiile in RON, contul IBAN este: RO21 BACX 0000 0012 4420 4001, deschis la UniCredit Bank, Sucursala Dunarea Galati.

Pentru donatiile in valuta se vor specifica urmatoarele:

  • numele asociatiei: Asociatia „Oameni Pentru Tine”
  • adresa asociatiei: Galati, judetul Galati, Str. Domneasca Nr. 72, Cam. 8, Romania
  • banca: UniCredit Bank – Sucursala Dunarea Galati
  • cod IBAN (EURO): RO91 BACX 0000 0012 4420 4002